Remote sensing

Een manier om het gewas te scannen is door middel van remote sensing. Hierbij wordt het gewas op afstand gescand. Dit kan door gebruik te maken van een satelliet, bestuurbaar vliegtuig of drone.
Een vorm van remote sensing die LoonwerkGPS aanbied is UAV sensing. Dit is een techniek waarbij een UAV (Unmanned Aerial Vehicle) over een perceel vliegt. De UAV is licht gebouwd waardoor het vliegtuig maar 2,5 kilo weegt. In het vliegtuig zitten verschillende onderdelen waarvan de belangrijkste de multispectrale camera is. Deze camera heeft zes lenzen waarmee zes licht bandbreedtes worden gefotografeerd. Elke licht bandbreedte wordt apart opgenomen. Ook is het vliegtuig uitgerust met een 'autopilot' systeem welke er voor zorgt dat het vliegtuig een exacte route vliegt over het veld en op de juiste plaatsen opnamen maakt. De UAV is snel in te zetten, met een volle accu kan er ongeveer 45 minuten gevlogen worden wat betekent dat in theorie 70 ha ingescand zou kunnen worden. Per dag kan er ongeveer 250 hectare worden gevlogen. Verder heeft de UAV als voordeel dat er bijna altijd beelden kunnen worden gemaakt. Zelfs als er bewolking is.

Tijdens een vlucht worden met de multispectrale camera foto's gemaakt. Deze foto's worden na de vlucht verwerkt met professionele software tot een samengevoegde foto van het perceel inclusief alle reflectie gegevens. Deze metingen in de foto worden daarna omgerekend naar verschillende indexen die gebruikt kunnen worden voor bijbemesten, gewas regulering en het doodspuiten van een gewas. 


Ook voor u is dit mogelijk. Wilt u meer informatie ontvangen over deze vorm van precisielandbouw, neem dan contact met ons op.


 

-