Besturingsmogelijkheden

#Elektrische besturing                #Hydraulische besturing


 

eBASIC met Reichhardt RDU stuurmotor

 

Wat is het?

 

eBASIC is de benaming voor het elektrische stuursysteem dat Reichhardt aanbiedt voor het Ultra Guidance PSR systeem. Het bestaat uit een stuurmotor (RDU) die tegen het stuurwiel van het voertuig wordt gemonteerd en een kabelboom die op de iBOX wordt aangesloten. Optioneel is een stuurhoeksensor op de vooras leverbaar voor een snellere reactie. 

 

 

Hoe werkt het?

De RDU stuurmotor van Reichhardt is een product dat door Reichhardt zelf is gebouwd en verbeterd. Het heeft een extra groot aandrijfwiel in vergelijking tot andere stuurmotoren en is extreem stil. De motor wordt bevestigd naast het stuurwiel en is weg te klappen. De aansturing gebeurt met de standaard bedieningterminal (cBOX) of met een ISOBUS terminal die aan het Ultra Guidance PSR systeem gekoppeld is.

De voordelen van het elektrisch stuursysteem: 

 

• Groot aandrijfwiel;

• Extreem stil;

• Stuurhoeksensor (optie);

• Ook kabelbomen beschikbaar voor bestaande stuurmotoren. 

Youtube video's


 

Video Ultra Guidance PSR met RDU stuurmotor

In deze video kun je zien hoe een trekker wordt bestuurd door een elektrische motor (RDU) die tegen het stuur is bevestigt.
 
hBASIC 

 

Wat is het?

 

hBASIC is de benaming voor het hydraulisch stuursysteem dat Reichhardt aanbiedt voor het Ultra Guidance PSR systeem. Het hydraulisch stuurventiel bestaat uit een pakket van drie ventielblokken die afhankelijk van bestaande hydraulische systemen kunnen worden gebruikt (Constant oliepompen en Load Sensing systemen). Standaard wordt ook een stuurhoeksensor ingebouwd voor een hoge reactiesnelheid. 

 

 

 

Wat kun je ermee?

 

Door de toepassing van dit systeem kan er met alle rust en precisie gewerkt worden. Door dit systeem op te bouwen op het werktuig of tractor kan er precies gewerkt worden. Dit doordat alle concentratie op de werking van de machine gericht kan worden.

 

Dit systeem gaat gepaard met de volgende voordelen: 

 

• Voor alle hydraulische systemen.

• Stuurhoeksensor standaard.

• Zeer hoge reactiesnelheid.

• Ideaal bij snelheden boven 15 km/h.

Youtube video's


 

Frezen met hydraulisch besturingsventiel op fendt 930

In deze video zie je onze Fendt 930 vario met het Ultra Guidance PSR Autopilot systeem. De besturing van de trekker gebeurt via een hydraulische ventielblok dat tussen het hydraulische stuursysteem van de trekker is gebouwd. Hier wordt er een DGPS antenne gebruikt.